ÅNDEDRÆT

Åndedrættet er nøglen til vores liv. En nøgle, der kan give adgang til indre harmoni, et sundt og stærkt legeme.

Vores åndedrætscenter sidder i lillehjernen, det center der regulerer det autonome nervesystem, dvs. det nervesystem, som er uden for viljens kontrol. Det er blodets behov for ilt, der først og fremmest afgøre, hvordan og hvornår vi trækker vejret. Gennem indåndingen får vi dækket vores behov for en kontinuerlig tilførelse af ilt. Via blodet når ilten siden ud til cellerne, hvor den skal anvendes ved cellernes respiration.

I bunden af vores lunger sidder, der nogle små lungeblærer kaldet alveolerne, herfra trækker ilten ud i blodbanerne og kuldioxiden bevæger sig fra blodbanerne tilbage til lungerne igen. Det er livsvigtigt at vi passer på vores luftveje, hvis de skal være sunde og fungere godt hele vores liv.

En stor del af befolkningen er ikke gode til at trække vejret. Det vil sige, de anvender ikke en særlig stor del af deres lungekapacitet, hvilket betyder at kroppen og cellerne ikke får den mængde ilt som de har brug for, for at virke optimalt.

De fleste af os trækker vejret automatisk og ubevidst. Vi giver ofte ikke vores åndedræt ret meget opmærksomhed og sker det handler det ofte om, at vi pludselig har besvær med at trække vores vejr. Det kan være pga fysisk udfoldelse, pga en forkølelse, der hæmmer vores vejrtrækning eller fordi vi får problemer med vores lunger.

Allerede i vores barndom tillærer vi måder at trække vores vejr på i forskellige situationer. Mest for at beskytte os selv når vi kommer ud for noget, der er skræmmende eller foruroligende. Det vil sige vi undgår måske ubehagelige følelser ved ikke at trække vejret helt ned i maven.

Denne vejrtrækning har vi måske taget med os ind i voksenlivet. Vi bliver ved at holde vejret for at slippe for at mærke ubehagelige følelser. Er vi hæmmet i vores vejrtrækning hænger det ofte sammen med at vi er hæmmet i vores følelsesliv. Åndedrættet er forbindelsesleddet mellem krop, sjæl og dit indre. Vores åndedræt er nært knyttet til vores følelsesliv, vores sjæl.

Vi kan være presset på livets udfordringer i mindre eller større grad. Det er kun os selv, der kan mærke hvor presset vi er og alligevel kan det til tider være svært at erkende eller sætte ord på.

Det dybe åndedræt forbedre vores fordøjelse, vores blodcirkulationen, vores immunforsvar styrkes og vores livskraft forstærkes. Det frie bevidste åndedræt er nøglen til frihed, harmoni og livsglæde.

Et forbedret åndedræt vil føre til dybtgående positive forandringer. Forandringer tager tid, og den skal have lov til at tage den tid, der er nødvendig. Vi kan ikke fremskynde en proces vores krop ikke er klar til.

Åndedrætsøvelser er behagelige og hjælper dig. Ved at observere dit eget åndedræt og dine følelser bliver du mere bevidst om, hvad det er der påvirker dig og hvordan du reagerer på det. På sigt vil det blive mere enkelt for dig at fortage bevidste valg, der påvirker dig positivt. Det vil sige du bliver mere opmærksom på at fokusere på de ting, der er nærende for din krop og dit sind.

At blive ven med sit åndedræt kræver øvelse. For at blive ven med sit åndedræt, må man hver dag tage kontakt.

Hvis du vil drage nytte af alle de gode ting det bevidste åndedræt kan skal du holde det ved lige.

På mine hold er der plads til at være med det der er. Vores åndedræt kan skabe ro i vores nervesystem.

Jeg guider dig blidt ned i din krop med hjælp af blid yoga, meditationer, kropsscaning og mindfulness øvelser. Rummet vil skabe en fredfyldt stund med fokus på dit åndedræt. Alt sker med nærvær og respekt for dig. 

Jeg benytter forskellige åndedrætsteknikker, der hjælper dig med at nå dybere ned i dig. Vi vil sammen skabe mulighed for at få åndedrættet længere ned i din mave, hvor de rette betingelser for balance findes.

Det at få en bevidsthed på sit åndedræt kan medføre en sundere og harmonisk tilstand i dig. Er vi i ubalance er vores nervesystem på overarbejde. Hvilket har stor indflydelse på dit velbefindende

Et langt dyb åndedræt er en gave til dig.

Praktisk info:

Se under hold og priser, hvornår der er opstart.