YOGA

Mine yogatimer er baseret på Kundalini børneyoga. De fysiske yogastillinger jeg benytter er klassiske yogastillinger fra almindelig Hatha yoga. Mantraer og meditationer inddrager jeg når det giver mening. Disse finder jeg inspiration til fra min uddannelse, mig selv eller andre inspirationskilder.
Strukturen er den samme hver gang, imens indholdet varierer.

Børneyoga bord

Velkommen

Forum

Vejrtrækningsøvelser (Pranayama)

Stille ind i yogarummet (Adi Mantra)

Opvarmning

Yogastillinger (Asanas)

Afslapning

Meditation

Afslutningssang

Der er gode fordele ved at lave børneyoga. Børns fysiske krop, den kinæstetiske sans (bevægelses- og stillingssansen) og balancesansen styrkes. Deres kropslige balance, koordination og udholdenhed udfordres og derigennem får de en øget kropsbevidsthed og en større kropsforståelse.

Børns sensoriske nervesystem bliver beroliget og afslappet ved, at kroppen laver vekselvirkning af stræk, fremadbøjninger, dybt åndedræt, gradvis stramning med efterfølgende afslapning af muskler og dyb afslapning.

Der bliver løsnet op for muskelspændingerne i kroppen, hvilket også har en afslappende effekt på sindet. Der sker en afbalancering og deres koncentrationsevne øges. De styrkes igennem børneyogaen at mærke den indre ro, det skaber i hele deres nervesystem.

I yogaen laves der vejrtrækning, mudra, mantra og meditation alt har en beroligende og regulerende effekt på nervesystemet. Når børn lærer at lave vejrtrækningsøvelser, hjælper det med til at dulme og afbalancere hele nervesystemet. Nervesystemet er under stort pres hos de fleste børn i vores hurtigt voksende samfund, hvilket kan give stress og mange psykiske ubalancer.

Det interpersonelle sanseapparat trænes og udvikles gennem yoga. Både børn og voksne, der dyrker yoga vil gradvist udvikle en større selvforståelse, en følelse af større lethed i verden, og en følelse, at “alt er som det skal være.” Al yogapraksis har som mål at udvikle en højere bevidsthed en bevidsthed om kroppen, sindet og åndedrættet. Er vi i stand til at få denne bevidsthed, besidder vi – Selvværd.